کد خبر: 1363775
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۰
تقی دژاکام

نوشتن درباره وحدت و پرهیز از اختلاف از آن مسائل سهل و ممتنع است؛ سهل است، چون امری بدیهی و عقلی است و علاوه بر آن نص صریح آیات قرآن و توصیه‌های معصومین و دستورات صریح و مکرر امام خمینی، رهبر شهید و رهبر رشید فعلی است. ممتنع است، چون اگر قرار باشد علاوه بر توصیه‌های روتین همیشگی به مصادیق و موارد نقض آن اشاره شود، خود عاملی برای تداوم و تشدید اختلاف و نزاع و کدورت (و در حقیقت نقض غرض) خواهد بود.

همین اول اذعان کنم که بسیاری از کسانی را که این روز‌ها و شب‌ها در تنور اختلاف و تفرقه می‌دمند، از خوبان و دلسوزان و مارگزیده‌های انقلاب می‌دانم. معلوم است منظورم کسانی نیست که صریحاً فحاشی می‌کنند و با اسم شعار می‌دهند و در محل تجمع امت مبعوث، دعوا و کتک‌کاری راه می‌اندازند. من از همان دوران انتخابات و دعوای [طرفداران]جلیلی و قالیباف نوشتم که اطمینان کامل دارم پشت بسیاری از اکانت‌هایی که به این دعوا‌ها دامن می‌زنند، بی‌بروبرگرد دشمنی نشسته است که هم به خون قالیباف تشنه است و هم به خون جلیلی. بسیاری از آن اکانت‌ها فقط چند روز از ساخته‌شدنشان گذشته بود و محل ساختشان هم باعث آبروریزی! انتخابات هم که تمام شد، آن اکانت‌ها هم خفقان گرفتند و تا زمان پروژه بعدی و نقد کردن فاکتور‌های قبلی رفتند به مرخصی.

پروژه بعدی آنها هم همین امروز است که هم کار به جا‌های بسیار حساس رسیده و هم پروژه‌ها حسابی چرب‌تر شده است. ناامید کردن مردمی که صد و خرده‌ای روز و شب، در خیابان‌ها به میدان مدد رساندند و انرژی تولید کردند و پرچم بالا گرفتند و شعار دادند و فریاد کشیدند و حمایت کردند، اصلاً چیز کمی نیست؛ کارفرمایان حتماً برای این تفرقه‌افکنی و ناامیدسازی حسابی پول‌پاشی کرده‌اند و بیشتر از این هم خرج خواهند کرد. حالا آن نماینده مجلس بیاید بگوید این توافق از برجام هم خسارت‌بارتر است و آن فعال سیاسی بگوید قالیباف از ظریف هم خائن‌تر است و آن فعال رسانه‌ای بگوید این شعار‌های روی تراکت‌ها کار کمونیست‌هاست و دیگری بگوید رهبر را در تنگنا قرار داده‌اند و توافق را به زور می‌خواهند به او تحمیل کنند و تیم مذاکره‌کننده هم ابوموسی اشعری و اشعث بن قیس‌اند و.

در جواب دوست عزیزی که علیه منتقدان نوشته بود «شعار‌های دست‌نوشته مردم کار کمونیست‌هاست»، نوشتم: «این اتهام، که شاید خیلی هم اتهام نباشد، بیشتر تعریف شدید از کمونیست‌هاست!» و در جواب کسانی که قالیباف را مانند ظریف و خائن‌تر از او معرفی می‌کنند، گفتم: اولاً ظریف بیشتر دوران زندگی خود را در امریکا گذرانده است و یک روز هم سابقه حضور در جنگ و دفاع و میادین انقلاب ندارد، اما قالیباف بیشتر دوران زندگی خود را در وسط میدان در جنگ و دفاع و انقلاب گذرانده، هم‌سنگر و یار نزدیک سرداران شهیدی، چون احمد کاظمی و قاسم سلیمانی بوده است. بار‌ها از سوی رهبر شهید و اخیراً از سوی رهبر جدید مورد تقدیر قرار گرفته است و اصلاً جنس این دو کاملاً با هم متفاوت است.

آیا همه اظهارات و اعتراضات منتقدان روند توافق فعلی اشتباه است؟ قطعاً و مسلماً نه. بالاتر هم نوشتم که بسیاری از منتقدان این روز‌ها جزو دلسوز‌ها و مارگزیده‌های توافق خسارت‌بار محض برجام هستند، اما هم در مضمون انتقاد‌ها و هم در شیوه ابراز آنها و هم موقعیت طرح آنها اشتباه دارند.

مسلماً این یادداشت نه ظرفیت و نه توان طرح و نقد همه این اعتراضات (بعضاً درست) دوستان را دارد و نه خیلی صلاحیت آن را، اما می‌توان در پاسخ همه آنها تنها با یک نکته مهم و صریح از رهبر عزیز انقلاب (که اخیراً در دو پیام جداگانه و پی‌درپی به آن اصرار کردند) احتجاج کرد: پرهیز از «کاشت بذر تردید، یأس، ترس، بدگمانی و اختلاف»، «ایستادگی و روشن‌بینی و حفظ وحدت و انسجام و اعتماد متقابل و هم‌صدایی نکردن با دشمن» و مهم‌تر: «لازم است تک‌تک جان‌فدایانی که دلشان برای اسلام و انقلاب یا استقلال و سربلندی ایران می‌تپد، از این پس، بیش از پیش برای پاسداری از وحدت صفوف منسجم و به‌هم‌پیوسته ملت اهتمام ورزند و اختلافات غیرموجه و حتی موجه را به تنازع و تفرقه تبدیل نکنند.»

دوستان عزیز، انقلابی، دلسوز و ولایتمدار! نکات مطروحه شما جزو اختلافات غیرموجه است یا موجه؟ هر کدام که باشد، با این حکم صریح، طرح آن خلاف منویات و تصریحات مکرر ولی امر است. همین!

یادداشت‌نویسی با اعمال شاقه یعنی همین. خیلی تلاش کردم جوری بنویسم که از خود این متن، بوی تفرقه استشمام نشود. کاش موفق شده باشم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار